Recepty

!!! NEJLEPŠÍ RECEPTY PRO TENTO MĚSÍC !!!

  

Kuřecí prokládané bazalkovým pestem, šunkou a parmazánem

 

Kuřecí prokládané bazalkovým pestem, šunkou a parmazánem          Kuřecí prokládané bazalkovým pestem, šunkou a parmazánem          Kuřecí prokládané bazalkovým pestem, šunkou a parmazánem

Suroviny:

2 kuřecí prsní řízky
2PL bazalkového pesta ( měla jsem koupené)
pár plátků sušené nebo schwarzwaldské
šunky
parmazán
hrst cherry rajčat
kousek másla
olivový
olej
sůl

Postup

Kuřecí řízky dvakrát podélně rozkrojíme, ale ne úplně dokonce, aby nám zůstal držet pohromadě. Osolíme, potřeme pestem, obložíme sušenou šunkou, posypeme parmazánem a složíme na sebe zpět.
Nakonec obalíme celý řízek sušenou šunkou a ovážeme provázkem. Na pánvi vhodné i do trouby nebo v pekáčku si rozpálíme olivový olej a řízky na něm ze všech stran zprudka opečeme, přihodíme pár rozpůlených rajčátek, podlijeme malinko voudou, asi tak 50ml a dáme do rozpálené trouby dopéct. Rajčátka spolu s výpekem udělají k masu šťávu, kterou nakonec zjemníme kouskem másla.

                 

Mandarinkové potěšení

 

Mandarinkové potěšení          Mandarinkové potěšení          Mandarinkové potěšení

 

Suroviny:

1,5 hrnku polohrubé mouky,
1 hrnek krupicového cukru,
0,5 hrnku
oleje,
0,75 hrnku mléka,
2 vejce,
1
prášek do pečiva

Krém:
140 g másla a 60 g polohrubé mouky na jíšku
1/2 l mléka
200 g změklého másla
200 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
2 konzervy mandarinek

nastrouhaná čokoláda na ozdobu

Postup

Suroviny na těsto smíchejte v míse a rozetřete na plech vyložený papírem na pečení.

Upečeme (20-25 minut při 180°C).
Mezitím, co se peče korpus, začněte s krémem.
Na pánvi rozpusťte 140 g másla, zaprašte ho moukou a usmažte řídkou světlou jíšku. Stáhněte z plotny a za stálého míchání do jíšky po troškách přidávejte mléko. Vraťte na plotnu za stálého míchání přiveďte k varu a vařte až vám vznikne hustá hmota. Odstavte a nechte úplně vychladnout.
Zatím si naskládejte okapané mandarinky na upečený korpus.
Změklé máslo smíchejte s cukrem krupice, vanilkovými cukry a směs vmíchejte do vychladlého jíškového základu. Nakonec si vezměte elektrický šlehač a krém důkladně vyšlehejte.
Hotový krém rozetřete na mandarinky a posypejte nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit a potom už jen mlsáme.

 

 Bramboráky nastavované kuskusem a hlívou

 

Bramboráky nastavované kuskusem s hlívou          Bramboráky nastavované kuskusem s hlívou          Bramboráky nastavované kuskusem s hlívou

                   

Suroviny:

Syrové oloupané brambory ( 8 velkých)
cca 3 hrsti kuskusu
1 balení hlívy ústřičné ( 300g)
1 palice česneku
3 vejce
mléko
majoránka
sůl
olej 

Postup

Nejprve si připravíme kuskus podle návodu, osolíme a necháme zchladnout.
Na pánvi s olejem si orestujeme na proužky nakrájenou hlívu, osolíme a přidáme ke kuskusu.
Do mísy s kuskusem a hlívou nastrouháme najemno brambory, naředíme podle potřeby mlékem, vmícháme vejce, prolisovaný česnek a majoránku a dostatečně osolíme. Necháme půl hodiny odpočinout.
Poté smažíme jako klasické bramboráky.

Produkty
E-mailový zpravodaj

Informace o novinkách a akcích na Váš e-mail.

přípravkyMycí a oplachové přípravky
Přihlášení
kontakt
objednávky po-pá 7:00-17:00h
objednavky Zavináč gastrotheo Tečka cz
+420 491 481 404

Nenašli jste zboží, které hledáte? Napište si o něj.

Kontakt:

Vaše přání:
Aktuality
Rubrika recepty - každý měsíc 3 nové recepty

Rubrika recepty - každý měsíc 3 nové recepty

Kvalitní zařízení, poctivé suroviny a osvědčený recept - to je tajemství každého dobrého jídla.


02.02.2016