Moučníky a dezerty

Nejlepší recepty na dezerty a moučníky

 

Banánové muffiny

                        
                       

Suroviny:

125gmáslo
2 lžícemed
2 ksvejce
3 ksbanány
200 gmouky špaldové,celozrné,žitné nebo klasické
1 lžičkakypřící prášek
1 lžičkasoda
1 lžičkaskořice

Postup přípravy receptu

  1. Máslo spolu s medem zamícháme ve šlehači.
  2. Přidáme k máslu a medu vejce a mícháme ve šlehači.
  3. Rozmačkáme si banány a přidáme je k těstu a zamícháme.
  4. Mouku,kypřící prášek,sodu a skořici promícháme. Troubu na 170C na 20-25 minut.
  5. Nalejeme do košíčku a formy na muffiny navrch můžeme posypat čokoládou nebo čím chcete..

Bábovka s tvarohem

                       
                         

Suroviny:

 Těsto:

3 ksvejce
150 gcukru krystal
60 mloleje
100 mlmléka
300 gpolohrubé mouky
2 lžícekakaa
1 bal.prášek do pečiva

Tvarohová náplň:

500 gměkkého tvarohu
4 lžícecukru
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.vanilkový pudink
100 mlmléka

 


Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme tvarohovou náplň smícháním všech surovin.
  2. Pak připravíme těsto. Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přiléváme olej a mléko a nakonec opatrně vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
  3. Do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané formy vrstvíme těsto, na něj polovinu tvarohové náplně, pak zase těsto, zbytek náplně a nakonec zbytek těsta. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, po 10 minutách snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme.

 

Banány v tvarohovo-čokoládové náplni

                     ¨                          
                         

Suroviny:

110 g tmavé čokolády

200 g tvarohu

2 ks dortových oplatek

60 g másla

2 ks banánů


Postup přípravy receptu

  1. Nad párou rozpustíme máslo spolu s čokoládou (90 g) a následně tuto hmotu přidáme k tvarohu. Dobře promícháme (můžeme přidat i cukr - podle chuti).
  2. Připravíme si potravinářskou fólii, kterou roztáhneme na pracovní desku. Navrstvíme tvarohovou nádivku a uložíme banán. Banán zabalíme, fólii pořádně stáhneme a odložíme do chladničky na 20 minut.
    * TIP: Pokud nechceme mít tvar rolády, můžeme si připravit jednohubky (kuličky). Banán nakrájíme na kolečka a uložíme ho do těsta. Vytvarujeme kuličky a dáme je do lednice ztuhnout.
  3. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou (20 g) a podáváme. Dobrou chuť!

 

Jablkový závin pro chlapa

Jablkový závin pro chlapy          Jablkový závin pro chlapy          Jablkový závin pro chlapy                          
                         

Suroviny:

30 dkg hladké mouky
1 bílý jogurt
25 dkg Hery
strouhanka
jablka
máslo
2 ks vanilkový cukr
skořice
rozinky, ořechy

 

Postup přípravy receptu

Z mouky, jogurtu a Hery zaděláme těsto, dobře jej propracujeme, rozdělíme na dvě části a dáme odpočinout do chladu. Mezitím si nastrouháme nahrubo jablka, rozpustíme si máslo na potření a poté rozválíme těsto na obdélník-zhruba. Dno těsta pečlivě potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, poklademe nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem a dle chuti přidáme rozinky a sekané ořechy. Pak závin zabalíme a znovu pečlivě potřeme máslem. Pečeme cca 30 min, pro chlapy je proto, že ho zvládne úplně každý.

 

Lahodný čoko-mascarpone dort

                                              
                         

Suroviny:

Těsto:

130 g másla
300 g moučkového cukru
3 ks vejce
120 ml mléka
2 lžíce bílého jogurtu
50 g kakaa
1/2 bal.prášku do pečiva
140 g polohrubé mouky
1 bal.pudinku s příchutí lískových oříšků

Mascarpone krém:

500 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
1 bal.ztužovač Smetafix
50 g moučkového cukru

Čoko-oříškový krém:

200 ml smetany ke šlehání
80 g čokolády s příchutí lískových oříšků
100 g hořké čokolády

Na ozdobení:

200 ml smetany ke šlehání
nutella podle potřeby nebo oříšková čokoláda

Ještě budeme potřebovat:

cca 100 ml mléka
 

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:
    Mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek a pudink spolu smícháme. Rozdělíme na dvě části.
    V jiné misce utřeme máslo s moučkovým cukrem, přidáme vejce a dobře promícháme.
    Přidáme první polovinu sypké směsi a polovinu mléka, promícháme a pak přidáme druhou polovinu mouky a mléka. Nakonec přidáme jogurt a vše dobře promícháme.
    Takto připravené těsto vylijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 28 cm. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 45 minut.
    Upečené těsto vyjmeme z formy, necháme vychladnout. Rozkrojíme ho na dvě poloviny. Jednu část těsta uložíme zpět od formy, druhou část těsta odložíme bokem.
  2. Mascarpone krém:
    Smetanu ke šlehání smícháme s cukrem a ztužovačem, vyšleháme na tuhou šlehačku. Postupně po malých částech přidáváme mascarpone a promícháme, ne příliš dlouho.
  3. Čoko-oříškový krém:
    Smetanu ke šlehání vylijeme do vhodného kastrůlku, přidáme obě nalámané čokolády a dáme nad páru. Metličkou mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a hmota začne trochu tuhnout. Odstavíme z plamene a za občasného míchání necháme mírne vychladnout.
  4. První část těsta, kterou máme v dortové formě, pokapeme polovinou mléka, natřeme polovinou mascarpone krému. Na to dáme čokoládový krém a nakonec dáme i druhou polovinu mascarpone krému. Přiložíme druhou částí těsta, kterou pokapeme zbylým mlékem. Dáme na několik hodin do lednice, nejlépe přes noc. Po vychladnutí odstraníme obruč z formy a celý dort potřeme vyšlehanou šlehačkou a ozdobíme dostatečným množstvím nutelly nebo roztavenou oříškovou čokoládou.

 

Nodolatelná slaká čokoládová dobrůtka bez pečení

                       ¨                          
                         

Suroviny:

 

250 g sušenky
2 šálky rýžové burizony
125 g máslo
1 konzerva salko
2 lžícekakao
200 g bílá čokoláda
1 lžíce máslo nebo kokosový olej
čokoládové kuličky na ozdobu


Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si formu o rozměru 22 x 32 cm a dno vyložíme pečícím papírem.
  2. Sušenky rozmixujeme kuchyňským mixérem na jemný prášek (pár sušenek jen rukama nalámeme, abychom měli větší kousky).
  3. Na mírném ohni v hrnci rozpustíme máslo, přidáme kondenzované mléko a kakao. Promícháme a když máme hmotu dobře spojenou, postupně přidáme sušenky a burizony.
  4. Hmotu navrstvíme na plech, pěkně uhladíme a necháme vychladnout.
  5. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo nebo kokosový olej, promícháme a nalijeme na vychladlou sušenkovou hmotu. Ozdobíme čokoládovými kuličkami a necháme v lednici odpočívat minimálně 3 hodiny.

 

Produkty
E-mailový zpravodaj

Informace o novinkách a akcích na Váš e-mail.

přípravkyMycí a oplachové přípravky
Přihlášení
kontakt
objednávky po-pá 7:00-17:00h
objednavky Zavináč gastrotheo Tečka cz
+420 491 481 404

Nenašli jste zboží, které hledáte? Napište si o něj.

Kontakt:

Vaše přání:
Aktuality
Rubrika recepty - každý měsíc 3 nové recepty

Rubrika recepty - každý měsíc 3 nové recepty

Kvalitní zařízení, poctivé suroviny a osvědčený recept - to je tajemství každého dobrého jídla.


02.02.2016